We'll be kind: Vivisekce

18. dubna 2009

Vivisekce

Otázkou není váš pes nebo vaše dítě. Naneštěstí pro zvířata tomu ale spousta lidí věří.
Protože jsme tímhle způsobem vychováváni. Protože od prvního dne nám říkají, že vivisekce "zachraňuje životy", že je to "nutné zlo", kterého se musíme dopouštět v zájmu vyléčení našich bolestí.
A že obětovat "nižší" život je omluvitelné pro každou potřebu života vyššího. Vyššího druhu, vyššího rasového původu, vyššího národa. Víra, že k této oběti MŮŽEME přistoupit vedla k pokusům na lidech. Je to jen 70 let nazpět.
Jsme vychováváni v náladě, která vyobrazuje vivisekci jako nezbytnou, zásadní pro naše přežívání & vkládá do ní naše naděje. Trvá na tom, že vivisekce musí pokračovat v zájmu nalezení léků na lidskou churavost.
Není to pravda. Pro zainteresované lidské bytosti je to obrovský byznys. Jejich kariéra, jejich peníze & sláva; málokteří by se jich vzdali & uznali, že neměli pravdu. Že dělali nepravou věc po půlku svého života.
Jsem přesvědčená, že většina lidi zapojených ve vivisekci ví velmi dobře, že jejich práce není žádná věda. Pár jich to uznalo v soukromí, sotva by to ale udělali na veřejnosti. A my všichni mylně věříme, že pokračující "výzkumy" vyléčí naše rakoviny etc. A že je děláno to nejlepší pro to, aby to tak bylo. Ne tak moc. Ale kolik lidí by si chtělo připustit, že upíráme zrak na nesprávné? Je tak moc snadnější žít ve snech & předstírat, že nic není v nepořádku. Ale za jak ohavnou cenu.

Žádné komentáře:

Okomentovat