We'll be kind: Španělsko: 12 zatčených aktivistů

22. června 2011

Španělsko: 12 zatčených aktivistů

Ve Španělsku bylo dnes ráno zatčeno 12 aktivistů za práva zvířat. Bude podobný proces jako v Rakousku?
Zde se pokusím dát dohromady informace, které se objeví. Zatím jich moc není. Budu aktualizovat, tak sledujte.

Článek na serveru Público.es

Zatčeno 12 členů hnutí na ochranu zvířat
Zatčení, obvinění z materiálních škod, kriminálního spolčování a nedovolených vstupů na pozemky, popírají existenci Animal Liberation Front, ke které podle španělské policie obvinění náleží. "Vzali nás jako příklad ("jako hlavy Turků"), aby kriminalizovali hnutí."
Zatýkání, nařízené (nějakým) soudem v Santiago de Compostela, který akci koordinuje, bylo provedeno v oblastech Baskicka, Madridu, Asturii a Galicii, do jejichž hlavních měst byli zadržení posláni.
Policie popsala zadržené jako "radikální ekology, kteří tvoří španělskou odnož Animal Liberation Front", ačkoli organizace Igualdad Animal, do níž patří nejméně tři zadržení, prohlásila, že nemají nic společného s osvobozováními norků, které byly v posledních letech provedeny v Galicii.
"Fronta za osvobozování zvířat (ALF) neexistuje jako skupina sama o sobě, jsou to jednotlivci, jakýkoli člověk, který jde někam, kde jsou zvířata držena, a vezme je odtamtud," říká Javier Moreno, mluvčí Igualdad Animal. Podle jeho právníka (este activista en pro de los derechos de los animales se encuentra en busca y captura, aunque ha dejado claro que se entregará a la Guardia Civil en las próximas horas.)
(La Benemérita, que se ha desmarcado del concepto de "ecoterrorismo" que han usado algunos medios para referirse a los supuestos delitos, apenas ha añadido más información sobre las investigaciones.) Nemáme žádné další informace, pracujeme na tom, uvedla policie.
"Protože nemají koho obvinit z nedávných osvobození norků, zatkli několik členů Equanimal a Igualdad Animal, aby španělské hnutí za práva zvířat zkriminalizovali, jak už se to stalo v jiných evropských zemích. Průmysly a nadnárodní firmy, které pro svoje potřeby zneužívají zvířata chtějí zastavit hnutí za zvířata, a tak zde ve Španělsku vidíme začátek represí," prohlásil Moreno, a označil termín "ekoterorismus" za senzacionální.
Mluvčí Igualdad Animal prohlašuje, že organizace je legální a že se nedopustili žádných škod během svých rešerší na kožešinových farmách. "Vzali si nás jako hlavy Turků, a obviňují nás z věcí, které jsme nespáchali. Nepodíleli jsme se na těchto osvobozeních norků, (pero las hemos defendido públicamente frente a la industria peletera y los ecologistas, que los tachaban de terroristas ambientales", dodal Moreno.
Igualdad Animal a další španělské organizace za práva zvířat prováděli v posledních letech "symbolické záchrany" (jedno či malý počet zvířat), dokumentovali na farmách se zvířaty chovanými pro konzumaci či kožešiny, to vše bez zakrývání obličeje a s triky s logem svých organizací.

Článek je přeložený na rychlo, jestli někdo můžete přeložit lépe, bude fajn, pošlete.

Další info přibude, tak sledujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat